Condolé… wátte?

Doodgaan en uitvaart uitgelegd aan kinderen.

Misschien wel hét kinderboek over de dood voor kinderen tussen 4 en 9 jaar. Alles wordt op een eenvoudige en liefdevolle manier uitgelegd. Wat er gebeurt voor, tijdens en na de uitvaart.

Dit boek kost € 15,00. Voor € 20,00 sturen we het de volgende werkdag naar je toe.

Condolé… wátte? | Het kinderboek over de dood

Met illustraties van Iris Boter. Bekend van de kinderboeken van de Zoete Zusjes!

Over het boek 'Condolé… wátte?'

Anne speelt vaak samen met haar broertje Sam bij hun lieve buurvrouw. Als die ziek wordt en overlijdt, gaan Anne en Sam mee naar de condoleance en de uitvaart. Anne heeft veel vragen.

De moeder van haar vriendinnetje Pien werkt als uitvaartbegeleider. Met haar klasgenoten krijgt Anne een rondleiding in het uitvaartcentrum. De moeder van Pien legt uit wat er gebeurt voor, tijdens en na de uitvaart.

Als iemand overlijdt, moet er in een paar dagen veel worden geregeld. Dan kan het lastig zijn om ook nog eens te bedenken hoe je jonge kinderen uitlegt wat er aan de hand is. En wat er gaat gebeuren tijdens een begrafenis of crematie.

In dit boek wordt dat op een eenvoudige manier uitgelegd. Het is geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen. Oudere kinderen kunnen het zelf lezen. Er worden veel vragen beantwoord die kinderen kunnen hebben. Zo ontstaat soms een mooi gesprek over de dood.

Krijg in iets meer dan 2 minuten een goed beeld!

youtube-video-thumbnail

Reacties van de lezers

Een prachtig mooi en duidelijk boek. Ik ben er TROTS op dat ik dit boek mag afgeven aan de jongeren van nu die met verlies te maken krijgen. Lekker jonge hedendaagse taal, niet ingewikkeld en zeker duidelijk.

Jacqueline

Wat en fijn en goed boek, in mooie, eenvoudige (maar niet kinderlijke) taal maak je voor kinderen duidelijk wat er rond en om een overlijden bij komt kijken. Mooi, ik zou zo met een groep kinderen op pad willen voor deze rondleiding!

Cecile

Ik vind het een goed en leerzaam boek. Zo duidelijk uitgelegd. Het zou mijn inziens een prachtig boek kunnen zijn om op scholen te gaan gebruiken. Op een liefdevolle manier geschreven en dat maakt dat je rouw anders voelt/ervaart.

Esther

‘Ik heb het helemaal voorgelezen aan Luca (5) en Noah (7). De jongens vonden het reuze interessant. Vooral Noah. Die wil er dan ook direct van alles over weten. Ik vind het verhaal heel sterk. De kinderen kunnen zich goed identificeren met de personen in het verhaal. Duidelijke uitleg zonder eromheen te draaien. Maar wel met een zachte landing.’

Milou

Mooie aanwinst. Ik heb het boek gisteren in 1 adem uitgelezen. Vooral het laatste hoofdstuk maakt het boek compleet. Chapeau!

Bernard

Onlangs is mijn schoonvader overleden. Dankzij euthanasie hoefde hij niet meer te lijden. De weken rondom zijn overlijden waren heftig. Eerst een week waar je naar het einde toe leeft en dan de week van het regelen van zijn crematie. Dankzij jullie boek hebben we de kinderen kunnen voorbereiden op wat komen gaat. Voor het slapen gaan met een beker warme melk. Wat ook weer een dierbare herinnering is. Jullie mogen trots zijn op dit…lees volledige review

Inge

Reacties van de recensenten

Marieke Baselmans

Ook het boek ‘Condolé… wátte?’, uitgegeven door Marcel Kalter en Lucy van der Weg, mag op scholen niet ontbreken. Als iemand overlijdt – in dit geval een buurvrouw -, moet…

Lees volledige review...

Harrie Kiekebosch

Het boek ‘Condolé… wátte?’ gaat over doodgaan en uitvaart, uitgelegd aan kinderen. Marcel Kalter en Lucy van der Weg schreven het boek. Iris Boter maakt met frisse tekeningen het luchtige…

Lees volledige review...

Wat een mooie reacties

Dit is de reden waarom Lucy en ik het hebben gemaakt. 'Condolé... wátte?' is misschien wel hét uitvaartboekje voor kinderen tussen 4 en 9 jaar. Boek ook gelezen? Stuur een review. Vinden we leuk. Ook nieuwsgierig naar het boek? Bestel dan nu een exemplaar.

Ontdek 'Condolé… wátte?' - Misschien wel hét kinderboek over doodgaan en uitvaart voor jonge kinderen.

Voor ouders en hun kinderen. Maar ook voor uitvaartondernemers, leerkrachten, basisscholen, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en hospices.

Hoe leg je kinderen tussen 4 en 9 jaar uit wat er gebeurt voor, tijdens en na een begrafenis of crematie? 'Condolé... wátte?' is het antwoord.

Waarom 'Condolé… wátte?' het perfecte kinderboek over de dood is:

 • 1
  Eenvoudige uitleg

  Dit boek biedt kinderen een eenvoudige, liefdevolle en begrijpelijke uitleg over een moeilijk onderwerp. Het helpt hen om te begrijpen wat doodgaan en een uitvaart betekenen.

 • 2
  Troost en steun

  'Condolé… wátte?' biedt troost en steun in tijden van verdriet. Het helpt kinderen hun emoties te begrijpen en te uiten.

 • 3
  Leer als ouder of leerkracht

  Niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders en leerkrachten is dit boek een waardevol hulpmiddel om kinderen te ondersteunen bij het omgaan met verlies.

 • 4
  Ervaren auteurs

  Marcel Kalter en Lucy van der Weg delen hun expertise. Ze begrijpen uitvaartzorg en kinderen als geen ander.

Waarom een kinderboek over de dood?

Praat met je kinderen over dood en verlies. 'Condolé… wátte?' maakt dat makkelijker. Geef je kinderen handvatten om met verlies om te gaan.

In een wereld waar kinderen geconfronteerd worden met verschillende vormen van verlies, biedt dit boek een zachtaardige en educatieve benadering. Het kan dienen als een waardevolle bron voor ouders, uitvaartondernemers en leerkrachten.

Kortom, 'Condolé... wátte? Doodgaan en uitvaart uitgelegd aan kinderen' is veel meer dan een (voor)leesboek. Het is een hulpmiddel om begrip, troost en steun te bieden aan de jongste generatie.

Ontdek dit prachtige kinderboek over de dood nu!

Help je kind(eren) begrijpen en verwerken. Bestel 'Condolé... wátte?' vandaag nog. Het is de liefdevolle gids voor je kind(eren) en jezelf.

We sturen het de volgende werkdag naar je toe.

Scroll naar boven